Vaječná pomazánka, nejjednodušší recept

Vejce jsou levnou surovinou, která je plná bílkovin. Použijte je jako základ jednoduchého receptu pro přípravu pomazánky. Stačí pár minut a vznikne pochoutka na čerstvý chléb

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Do hrnce dejte tolik vody, aby byla vejce celá potopená, jen tak se uvaří rovnoměrně. A vejce vkládejte až v okamžiku, kdy se voda opravdu vaří – jen tak budete mít jistotu, že doba vaření je správná. Vejce dávejte do vody na lžíci, nikdy je do hrnce neházejte! Na pomazánku jsou vhodná vejce uvařená natvrdo, ty vaříme podle velikosti 8-9 minut.

i

Pokud máte větší vejce, je lepší minutu vaření přidat, pokud je naopak máte malá, raději nějaký čas uberte. Vajíčka ihned vnořte do ledové vody – tím se zastaví var.

Využít můžete i další bylinky, zeleninu nebo také sýry

Každý člověk má jiné chutě, proto do pomazánky můžete přidat i různé suroviny a zkoušet nové a nové recepty. Oblíbené jsou hlavně:

  • Zralé avokádo, česnek nebo ředkvičky
  • Pažitka, bazalka, kopr nebo i oregano
  • Modrý sýr, parmazán, vyzkoušejte i slaninu

Chutím se rozhodně meze nekladnou. Každý den můžete připravit jinou večeři nebo pohostit svoje známé, experimentuje s chutí a uvidíte, že s touto vaječnou pomazánkou zabodujete.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Zobrazit další články