Určitě máte oblíbená jídla, která se ve vaší rodině často opakují a vždy si je dáte rádi. Někdy však není špatné trochu si zaexperimentovat a vyzkoušet spojit známé suroviny s jinými chutěmi a připravit je na jiný způsob.
Na masové kuličky budete potřebovat tyto suroviny:
- mleté maso podle vašich chuťových preferencí – 500 g
- cibule – 1 ks větší
- mletá syrová italská klobása salsiccia – 500 g
- vejce – 1 ks
- česnek
- pepř
- sůl.
Masové kuličky byste si měli připravit jako první, protože před jejich následnou tepelnou úpravou a vložením do polévky by měly být alespoň hodinu v lednici. Postup jejich přípravy je velice jednoduchý, v míse přiměřené velikosti jen smíchejte uvedené přísady a poté tvarujte kuličky. Když budou dobře vychlazené, můžete se pustit do přípravy samotné polévky.
Do hrnce nebo kastrolu dejte olivový olej a rozehřejte ho. Poté na něj rozložte masové kuličky a ze všech stran je lehce opečte dohněda, přibližně 5 minut z každé strany. Když jsou hotové, vyndejte je a ponechejte je zatím stranou. Do hrnce na olej, na kterém jste opékali masové kuličky, dejte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji, poté přidejte rozmačkaný česnek, na kolečka pokrájenou mrkev a celer a tenké plátky hub a lehce je opečte. Poté je zalijte vodou, vložte masové kuličky, částečně přikryjte pokličkou a vařte doměkka. Když jsou všechny ingredience v polévce měkké, snižte plamen na úplné minimum a za stálého míchání do ní po částech přidejte zakysanou smetanu, která jí dodá příjemnou nakyslou chuť a také hladkou, krémovou konzistenci. Nakonec přidejte strouhaný parmazán a polévku ještě krátce provařte. Díky sýru polévka ještě zhoustne.