Ty nejlepší domácí recepty, které prozradí výborné využití mletého masa v kuchyni

Určitě máte oblíbená jídla, která se ve vaší rodině často opakují a vždy si je dáte rádi. Někdy však není špatné trochu si zaexperimentovat a vyzkoušet spojit známé suroviny s jinými chutěmi a připravit je na jiný způsob.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Na masové kuličky budete potřebovat tyto suroviny:

  • mleté maso podle vašich chuťových preferencí – 500 g
  • cibule – 1 ks větší
  • mletá syrová italská klobása salsiccia – 500 g 
  • vejce – 1 ks
  • česnek
  • pepř
  • sůl.

Masové kuličky byste si měli připravit jako první, protože před jejich následnou tepelnou úpravou a vložením do polévky by měly být alespoň hodinu v lednici. Postup jejich přípravy je velice jednoduchý, v míse přiměřené velikosti jen smíchejte uvedené přísady a poté tvarujte kuličky. Když budou dobře vychlazené, můžete se pustit do přípravy samotné polévky.

iZdroj fotografie: Pixabay
Jak využít mleté maso? Zkuste originální postup

Do hrnce nebo kastrolu dejte olivový olej a rozehřejte ho. Poté na něj rozložte masové kuličky a ze všech stran je lehce opečte dohněda, přibližně 5 minut z každé strany. Když jsou hotové, vyndejte je a ponechejte je zatím stranou. Do hrnce na olej, na kterém jste opékali masové kuličky, dejte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji, poté přidejte rozmačkaný česnek, na kolečka pokrájenou mrkev a celer a tenké plátky hub a lehce je opečte. Poté je zalijte vodou, vložte masové kuličky, částečně přikryjte pokličkou a vařte doměkka. Když jsou všechny ingredience v polévce měkké, snižte plamen na úplné minimum a za stálého míchání do ní po částech přidejte zakysanou smetanu, která jí dodá příjemnou nakyslou chuť a také hladkou, krémovou konzistenci. Nakonec přidejte strouhaný parmazán a polévku ještě krátce provařte. Díky sýru polévka ještě zhoustne.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Zobrazit další články