Ne vždy je nutné zapínat troubu, pokud si chceme připravit lahodný a chutný dezert. Tento recept ukáže, jak zajímavě se dá využít obyčejný tvaroh, který má doma každý.
Všichni milují dobrý dezert, je to taková sladká tečka na konci jídla či dne, nebo je to sladké potěšení kdykoliv se vám zamane. Tvarohové dezerty patří mezi jedny z nejoblíbenějších, jsou vláčné, chutné a jednoduché na přípravu. Dnes se s vámi podělím o recept na tvarohový dezert, který si můžete připravit doma, a bez pečení!
Recept
Tento recept je velmi populární u žen, které nechtějí trávit mnoho času v kuchyni, neustále kontrolovat troubu, jestli už náhodou něco nespálily, nebo se jim prostě jenom nechce patlat s komplikovanými recepty a procedurami, které trvají celé nekonečno.
Co budete potřebovat?
- 2 balíčky sušenek – můžete použít jakékoliv suché sušenky bez krému (např. „Bebečka“)
- 0,5 kg tvarohu
- 200 g másla
- 220 ml mléka
- 2 vanilkové pudingy a 1 lžíci škrobu
- 1 sklenici cukru a šálek instantní kávy
- 2 vejce
Na tento recept se doporučuje forma o průměru 24 cm, ovšem může být použitá jakákoliv, kterou máte doma nebo jenom obyčejný plech.
Příprava
Předem si připravte šálek kávy, můžete přidat trochu cukru, dle vaší chuti. Dále do misky nalijte mléko a smíchejte s pudingy, poté přidejte lžíci škrobu a opět pečlivě promíchejte. V hrnci na mírném až velkém plamenu rozpusťte máslo a cukr.
Po kompletním rozpuštění přidejte tvaroh a vejce, řádně promíchejte a plamen snižte na nejmenší. Do tvarohu následně přidejte mléko s pudingy a řádně promíchejte. Tuto směs míchejte, dokud nezhoustne a nezvláční, poté ji odstavte ze sporáku a vyčkejte až trochu vychladne.
Do formy postupně skládejte vrstvy sušenek namáčených v kávě a tvarohovou směs. Poslední vrstvou by měly být sušenky, ovšem tyto kávou jen pokropte, nesmí být promočené skrz naskrz. Dezert nakonec můžete posypat nastrouhanou čokoládou dle vaší volby, poté dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice a můžete podávat.