Správný piškotový dort je vláčný a nadýchaný. S tímto receptem to zvládne i naprostý začátečník

Piškotový dort je také známý jako šlehané těsto. Je v zásadě ze tří ingrediencí. Mouky, vajec a cukru. Pokud se vám podaří, otevírá se vám kouzelný sladký svět.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Voda je volitelnou přísadou

Slyšeli jste, že se do těsta dává voda? Je to pravda, ale dávat ji tam nemusíte. Pokud se rozhodnete ji přidat, dejte na jedno vejce lžíci vody. Velkou výhodou je, že těsto pak bude šťavňatější. Místo vody lze přidat mléko nebo jogurt. Mezi volitelné přísady patří také tuk. Existují recepty, které obsahují olej, máslo nebo margarín. Vždy je však ideální vybraný tuk smíchat s vaječným žloutkem a pak přidat k celé směsi.

iZdroj fotografie: Pixabay

Základní směs může být také ochucená. Hmota tak může obsahovat mák, ořechy, olejnatá semena nebo ovoce. Samozřejmě můžete udělat také kakaový korpus. Přidat lze i kávu nebo skořici či hřebíček. Jelikož si můžete vybrat z několika receptů, každá volitelná přísada a způsob přípravy se může lišit. Je důležité pokyny dodržovat a vše pečlivě vážit. Další zásadou je dát těsto vždy do rozehřáté trouby a troubu první 2/3 času neotvírat.

Zdroj: Moms Dish

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Zobrazit další články