Smažená kuřecí prsíčka v chutném medovém obalu. Zdravá alternativa ke klasickým řízkům

Namísto obalování masa v mouce, vajíčku a strouhance vyzkoušejte jinou směs. Může vám zachutnat podobně, ne-li dokonce více než běžný řízek.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Tipy pro vylepšení receptu

Ingredience na marinádu promíchávejte a spojujte postupně, může vám to usnadnit celý postup. Maso by mělo být nakrájeno na tenké plátky, zakoupené kuřecí prsní řízky tak ještě rozkrojte jednou na půl. Nezapomeňte je umýt studenou vodou, při nakládání je však vhodné je mít suché, voda by mohla překážet marinádě, která by se pak do masa pořádně nedostala.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Takovéto kousky bude potřeba ještě rozkrojit na tenčí plátky. Maso se pak mnohem lépe a rychleji propeče.

Před vložením do mísy můžete řízky jednou v marinádě otočit, aby se k nim nemusela zdlouhavě dostávat přes ostatní kusy. Zároveň by však maso nemělo ve směsi plavat a topit se v ní. Navíc by vám měla nějaká marináda zbýt, abyste jí mohli na závěr zakápnout řízky na plechu, jelikož je nepodlíváte olejem ani nepřidáváte tuk.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Zobrazit další články