Sladcí pudinkoví šneci z kynutého těsta

Pokud máte rádi sladké, určitě oceníte náš recept na kynuté sladké pečivo s náplní z vanilkového pudinku. Nejlépe chutnají hned po upečení.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Prvním krokem a stavebním prvkem celého receptu je kynuté těsto. To jde v případě nouze nahradit listovým těstem z mrazáku. Tak tedy: Nadrobte droždí do vlažného a oslazeného mléka. Vzniklou hmotu nechte na teplém místě a ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a žloutek. Do vzniklé směsi přidejte směs z droždí.  Hněťte, dokud nebude těsto dokonale homogenní. Poté je přikryjte a nechejte hodinu na teplém místě.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Těsto bude ještě měnit velikost vlivem tepla z trouby

Po uplynutí této doby začněte připravovat samotný proces pečení. Až těsto vykyne, rozválejte je do obdélníku o tloušťce 3–4 milimetry, pokryjte vanilkovým pudinkem uvařeným podle návodu, podle vašich chuťových preferenci posypte ovocem, rozinkami nebo oříšky, poté opatrně stočte. Nakrájejte zhruba na centimetrové plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

iZdroj fotografie: Pixabay
Dokonalost sama

Skládejte šneky v dostatečných rozestupech, vlivem tepla v troubě budou ještě kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 20 minut.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články