Pokud máte rádi sladké, určitě oceníte náš recept na kynuté sladké pečivo s náplní z vanilkového pudinku. Nejlépe chutnají hned po upečení.
Prvním krokem a stavebním prvkem celého receptu je kynuté těsto. To jde v případě nouze nahradit listovým těstem z mrazáku. Tak tedy: Nadrobte droždí do vlažného a oslazeného mléka. Vzniklou hmotu nechte na teplém místě a ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a žloutek. Do vzniklé směsi přidejte směs z droždí. Hněťte, dokud nebude těsto dokonale homogenní. Poté je přikryjte a nechejte hodinu na teplém místě.
Těsto bude ještě měnit velikost vlivem tepla z trouby
Po uplynutí této doby začněte připravovat samotný proces pečení. Až těsto vykyne, rozválejte je do obdélníku o tloušťce 3–4 milimetry, pokryjte vanilkovým pudinkem uvařeným podle návodu, podle vašich chuťových preferenci posypte ovocem, rozinkami nebo oříšky, poté opatrně stočte. Nakrájejte zhruba na centimetrové plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Skládejte šneky v dostatečných rozestupech, vlivem tepla v troubě budou ještě kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 20 minut.