Už vám nechutnají běžné sýry z obchodu, které jsou velmi často také plné chemie? Pokud je tomu skutečně tak, zkuste změnu a dejte si sýr domácí. Příprava je hračkou
Pro zrání camembertu použijte uzavíratelnou nádobu, kterou umístíte na 10-14 dní do místnosti s teplotou kolem 15°C. Zralý sýr poté uložte do ledničky.
Domácí čedar
Čtyři litry mléka zahřejeme na 30°C v nádobě, ze které bude možnost vypustit syrovátku. Společně s mléčnou kulturou necháme hodinu působit, přidáme syřidlo, hmotu rozkrájíme a pomalu zahříváme.
Po hodině vypustíme syrovátku a sýr nakrájíme na čtverečky. Tyto poté lisujeme a otáčíme, aby sýr proschl.
96 lidí právě čte
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 10132
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 13075
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 8630