Sbírka receptů na domácí tavený sýr, hermelín a čedar

Už vám nechutnají běžné sýry z obchodu, které jsou velmi často také plné chemie? Pokud je tomu skutečně tak, zkuste změnu a dejte si sýr domácí. Příprava je hračkou

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Pro zrání camembertu použijte uzavíratelnou nádobu, kterou umístíte na 10-14 dní do místnosti s teplotou kolem 15°C. Zralý sýr poté uložte do ledničky.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Připravte si různé druhy domácích sýrů

Domácí čedar

Čtyři litry mléka zahřejeme na 30°C v nádobě, ze které bude možnost vypustit syrovátku. Společně s mléčnou kulturou necháme hodinu působit, přidáme syřidlo, hmotu rozkrájíme a pomalu zahříváme.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Porce poctivého domácího čedaru

Po hodině vypustíme syrovátku a sýr nakrájíme na čtverečky. Tyto poté lisujeme a otáčíme, aby sýr proschl.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Domácí čedar

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Zobrazit další články