Přemýšlíte nad tím, že byste si upekli nějakou lahůdku? Tento řecký recept na koláč překvapí dvěma věcmi. Je velmi jednoduchý a samotná chuť je naprosto dokonalá. Vyzkoušejte zajímavou lahůdku.
Postup přípravy:
Tento recept se skládá ze sušenek a krému. Sušenky buď rozlámejte nebo položte na dno plechu celé. Pokud jste sušenky lámali, smíchejte je v míse s rozpuštěným máslem a poté vysypte na dno formy. Pokud jste sušenky umístili na dno celé, pokapejte je nebo na ně máslo rozetřete – samozřejmě rozpuštěné.
Nyní přijdou na řadu vejce. Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem. Žloutky by měly mít světlou barvu, poté jsou správně vyšlehané. Smíchejte pudinky s vejci, olejem a řeckým jogurtem. Vyšlehané bílky nyní můžete pomalu vmíchat do připravené směsi ze žloutků – nemixujte, jen vmíchejte.
Hotovou směs natřete na sušenky či piškotové těsto a dejte celý koláč zapéct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 45 – 60 minut. Povrch dortu musí být zlatavý, poté je upečený. Dort lze pro lepší propečení přikrýt alobalem. Po upečení nechte koláč úplně vychladit. Máme hotovo, přejeme dobrou chuť!