Kvalitní guláš patří mezi velmi populární jídlo nejenom v Maďarsku, ale i u nás. Zkuste variantu s vepřovým masem, která láká jak na jednoduchost, tak i dokonalou výslednou chuť.
Guláš na všechny způsoby je v Čechách velice oblíbeným pokrmem. Zároveň se jedná obecně o jeden z nejchutnějších pokrmů, ke kterému můžete podávat knedlíky, ale také čerstvý chléb nebo bramborovou kaši. Jde o opravdovou pochoutku, které se nikdo nebude moci nabažit. Podívejte se na recept, který si zaručeně zamiluje celá vaše rodina. Na jeho přípravu potřebujete:
- 60 – 70 dkg vepřového masa,
- cibule, 2 rajčata, 2 papriky, 2 stroužky česneku,
- červená paprika, sůl, pepř,
- trochu medu a trochu vody.
Postup přípravy
V prvním kroku v pánvi duste cibuli nakrájenou na kostičky. Do toho nakrájejte červenou papriku, dvě rajčata, dva stroužky česneku a přidat můžete také dvě zelené papriky. Trochu zeleninu povařte a poté přidejte nasekané maso.
Velikost kousků je na vás, ale neměli by být příliš malé, ani příliš velké. Jedině tak budou na konci uvařené tak akorát a zároveň se vám bude guláš dobře jíst.
Následně vše osolte dle vlastní chuti, posypejte pepřem, přidejte trochu medu a podlijte trochou vody.
Směs vařte na mírném ohni cca hodinu bez poklice na pánvi. Guláš bude hotov ve chvíli, kdy maso dokonale změkne. Může to trvat i více, jak hodinu. Záleží na kvalitě, stáří a druhu masa, které použijete. Některé vepřové je trochu tužší a bude mu trvat déle, než změkne.
Guláš na sto způsobů
V každé české rodině se dědí jedinečný recept na guláš. A ne vždy se musí jednat o ten z vepřového masa. Stejně skvělý je také z hovězího, anebo ze zvěřiny.
Na internetu také najdete celou řadu receptů, přičemž každý z nich je trochu jiný. To, jak ho uděláte je pochopitelně na vás. Tento recept původně pochází z Ruska, kde je guláš typickou pochoutkou, která se vaří prakticky v každé domácnosti.
Nejlepší je vyzkoušet několik možností a vybrat tu, která vám bude vyhovovat nejvíce. Tato varianta je díky medu trochu sladší, takže bude zaručeně vyhovovat i dětem na rozdíl od jiných receptů, které bývají ostřejší.