Recept na rychlý a vynikající nadýchaný dort s ananasem

Vyzkoušejte výborný a hlavně rychlý nadýchaný dort se svěží chutí ananasu. Uvidíte, že si tento dezert zamiluje celá rodina a budete ho připravovat pravidelně i pro návštěvy.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Dort rozhodně nemusí být jen suchý piškot, ale může jít o nadýchanou směs svěžích chutí, kdy nemáte pocit, že vlastně jíte něco nezdravého. Příkladem je i tento skvělý dort s ananasem a nadýchaným čerstvým krémem, který si naprosto zamilujete. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte následující recept. 

iZdroj fotografie: Pixabay
I ananas může být použitý na chutné dezerty

Co budete potřebovat na dort

Dort se skládá ze třech hlavních částí, takže ingredience jsou rozdělené přesně podle toho pro lepší orientaci a jednodušší přípravu této pochoutky. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Kromě ananasu postačí běžné a známé ingredience

Kakaový základ

  • 6 vajec
  • 6 lžící mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžící cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli

Kokosová část

  • 4 bílky
  • 6 lžící cukru
  • 120 g kokosu
iZdroj fotografie: PxHere
Recept není nijak složitý. Kdo někdy pekl, ten by ho měl zvládnout

Přísady na krém

  • 4 žloutky
  • 5 lžící cukru
  • 40 g potravinového škrobu
  • 300 ml mléka
  • vanilkový extrakt
  • 200 g másla
  • ananasový kompot
  • 200 ml tekutého krému
  • 50 g bílé čokolády na ozdobu

Postup přípravy dortu

Nejdříve si připravte kakaový základ smícháním všech uvedených surovin v jedné velké míse. Tekuté ingredience dejte dohromady a mouku s práškem do pečiva a kakaem nejdříve promíchejte zvlášť. Následně vše důkladně promíchejte, vylijte na připravený plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 25 až 35 minut. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Po prvním ochutnání si dezert zamilujete

Následně si připravte kokosovou část, kdy vymícháte bílky do pevného sněhu, k tomu přidáte cukr a postupně zamícháte i kokos. Vznikne taková kokosová pusinka, která přijde na vrchní část kakaového základu. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Posledním krokem je příprava krému, kdy smíchejte žloutky s cukrem do té doby, než se rozpustí. Následně rozpusťte škrob v mléce a k tomu přidejte směs se žloutky. Promíchejte a nechte na plotýnce až do doby, než bude krémová konzistence. Následně přidejte vanilku a po vychladnutí zamíchejte také máslo a smetanu pro dosažení požadované konzistence. Potom tuto vrstvu naneste na dort a nechte v lednici vychladit několik hodin před podáváním. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Zobrazit další články