Víte, že se třešně dají nejen kompotovat a jíst jen tak za syrova, ale že se z nich dá uvařit i polévka? Jen musíte dát pozor, abyste ji nesnědli příliš.
Jak třešně konzumovat
Toto ovoce je chutné jen tak samotné, ale dá se přidat jako náplň do koláčů, může být součástí koktejlů. My vám nyní dáme recept na studenou třešňovou polévku, která vás osvěží a zasytí. Pozor by si však měli dát ti, kteří nejsou na toto ovoce zvyklí. Polévka má lehce projímavé účinky. Diabetici mohou běžný cukr nahradit třeba březovým.
Ingredience:
- 1 kg čerstvých třešní
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 1 balení vanilkového pudingu
- 3-4 lžíce cukru nebo medu (dle chuti, lze i bez, pokud nechcete přibrat)
- 3-4 lžíce hřebíčku
- 3 kusy skořice v celku
- mléko
Omyjte a vypeckujte třešně. Do většího hrnce dejte 2,5 l vody, hřebíček, skořici, cukr, citronovou kůru a přiveďte vše k varu. Mezitím si v trošce mléka rozmíchejte puding do hladké konzistence. Do vařící vody vhoďte třešně a 4 minuty povařte. Poté po troškách přilévejte puding. Polévka by měla mít krémovou konzistenci. Podává se teplá i studená. Můžete dozdobit čerstvými plody třešní, šlehačkou nebo posypanou mletou skořicí.