Známé smažené kuře nemusíte kupovat pouze v rychlém občerstvení. Snadný recept vás naučí připravit si známé pochoutky i v pohodlí domova. Už po prvním ochutnání zjistíte, že jsou k nerozeznání.
Etapa první: Příprava
Pro lepší chuť začněte s přípravou den předem. Vezměte si hlubší mísu a smíchejte marinádu, do které umístíte na noc kuřecí maso. Každý kus masa musí být ponořený v marinádě. Takto připravené a namočené maso dejte na noc do ledničky.
Etapa druhá: Připravte těsto
Mouku rozdělte na dvě části. Jednu půlku dejte stranou. Nyní smíchejte suroviny na palačinkové těsto – mléko, koření, mouku – promíchejte. Konzistence těsta musí být více tuhá než u palačinkového těsta. Dále vložte kuře do připraveného těsta. Přichystejte si větší dózu s víkem, do které dáte kuřecí maso. Do připravené mísy uložte maso a vysypte na něj zbytek mouky. Krabici zavřete a maso řádně protřepte. Nyní přišel vhodný čas maso smažit. Nalijte do hlubší pánve olej, nechte jej pořádně rozehřát a poté do něj vložte maso, které necháte osmažit dozlatova.
Chutnají božsky
Tento recept si jistě zamiluje celá rodina. Pro menší děti můžete vynechat chilli, pro větší zase rozhodně nezapomenout. Pálivost a křupavost je na tomto kuřeti to pravé. Smažené kuře můžete podávat s hranolkami, ale také se zeleným salátem nebo salátem Coleslaw. Je jen na vás a vaší chuti, čemu dáte přednost. Přejeme dobrou chuť!