Poctivá domácí jahodová zmrzlina bez cukru. K její výrobě stačí jen 3 suroviny

Blíží se čas léta, který s sebou běžně přináší krásné počasí, dlouhé dny a také vysoké teploty. Co může být lepší příležitost abyste se naučili dělat domácí jahodovou zmrzlinu?

i Zdroj fotografie: Pexels
                   

Každý máme občas chuť sebe nebo ostatní rozmazlovat. Neříkáme, že kupovaná zmrzlina je něco špatného, to vůbec. Ale přeci jen ten pocit, že jste něco stvořily samy, díky své šikovnosti, je něco nezaměnitelného. Proto jsme se dnes rozhodli vám přinést tento lahodný, no přesto jednoduchý recept, který s přehledem zvládne kdokoliv. A stačí vám k tomu pouze tři suroviny!

Přísady a postup

Budete potřebovat: 

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml kondenzovaného mléka
  • 200 g jahod
  • Mixér
  • Šlehač
  • Misku
  • Nádobu, ve které směs zamrazíme

Začněte tím, že jahody opláchnete čistou vodou a odstraníte stopky. Poté všechny jahody vložte do mixéru a mixujte do hladka. Nechejte je na chvíli stranou a vezměte si smetanu na šlehání. Nalijte ji do misky a šlehačem vyšlehejte.

iZdroj fotografie: Pixabay

Teď už jen stačí přidat rozmixované jahody a kondenzované mléko. Zase vše pořádně vyšlehejte a máte hotovo. Přelijte jahodovou směs do jakékoliv uzavíratelné krabičky a nechejte ji hluboce zamrazit, alespoň na tři až čtyři hodiny. Poté ji můžete okamžitě servírovat, pro lepší efekt doporučujeme podávat s čerstvě nakrájenými jahodami.

Bonus pro šikovné ruce 

Zmrzlina hotová a vy nemáte dost? Vzhledem k jednoduchosti tohoto receptu vám přinášíme ještě další nápady, jak tuto zmrzlinu můžete vylepšit. Na milkshake si k vaší zmrzlině ještě přichystejte oloupané jahody, půl hrnku mléka a půl lžičky vanilkového cukru. Vše vložte do mixéru a mixujte, dokud nápoj nebude ve vaší požadované konzistenci. Podávat můžete se šlehačkou nahoře a s pár jahodami na ozdobu. 

iZdroj fotografie: Pexels

A pokud chcete něco ostřejšího, tak tu máme i recept na speciální valentýnský nápoj. Přichystejte si vodku, vaječný koňak, kávový koňak, irskou whiskey a jahody. Je důležité podotknout, že alkohol můžete dle vlastního uvážení měnit a rozhodně byste ho tam neměly nalévat po hrstech. Whiskey, vaječný koňak a jahody rozmixujte na pyré a nalijte na dno skleničky, ve které budete nápoj podávat. Poté rozmixujte zbylé suroviny společně s vaší zmrzlinou a směs dolijte do skleniček. Podávat můžete okamžitě. Dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Zobrazit další články