Vynikající pochoutka, která bude po chuti každému. Navíc se jedná o výživné jídlo, které si můžete dopřát i k večeři. Už žádné smažené vdolky, ale něco lehčího!
Recept číslo dvě – Frittata
Dokonalá snídaně nebo večeře? Frittata je vhodnou volbou, která zachutná všem.
Budete potřebovat:
- Vejce 4 kusy
- Tvrdý sýr 120 gramů
- Slanina 8 plátků
- Máslo 2 lžíce
- Mléko 350 mililitrů
- Cibule 100 gramů
- Mouka hladká 64 gramů
- Pepř
- Sůl
Do rozehřáté pánve vložte slaninu a usmažte ji do křupava. Poté oddělejte bokem na talíř a nakrájejte ji na kostičky či na malé kousky. Zapněte troubu na 180 °C a menší plech vymažte máslem. Vytáhněte mísu a smíchejte v ní vejce, rozpuštěné máslo, mléko a postupně přisypávejte mouku. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a celek opepřete a osolte. Zasypte sýrem a slaninou. Dejte péct do trouby na 35 minut. Podávejte s čerstvým pečivem.