Milujete palačinky a stále nemůžete najít dokonalý recept, díky kterému byste připravily ty skutečně nejlepší? Zkuste tento postup, díky kterému můžete konečně ochutnat dokonalou lahůdku.
Přidáme mouku, mléko i vodu. Celou směs důkladně promícháme ručně, v žádném případě používáme mixér, ten by mohl správnou strukturu těsta narušit. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, ale ne úplně vodovou.
Palačinky smažíme na rozehřátém másle
Rozehřejeme na pánvi máslo, na které nalijeme těsto. Vrstva těsta nesmí být příliš tenká. Osmažíme palačinku do zlatova z obou stran a vyndáme pro vychladnutí na talíř. Pak už je jen na naší fantazii, zda do palačinek zavineme sladké nebo slané ingredience.
Tou nejoblíbenější variantou pro všechny je samozřejmě sladká palačinka plněná domácí marmeládou. Pokud přidáte také domácí šlehačku, vaše palačinky dostanete na úplně novou úroveň.