Milujete palačinky a stále nemůžete najít dokonalý recept, díky kterému byste připravily ty skutečně nejlepší? Zkuste tento postup, díky kterému můžete konečně ochutnat dokonalou lahůdku.
Palačinky milují úplně všichni! Ať už je připravíte svým dětem, manželovi nebo třeba mamince, každý si na nich vždy rád pochutná. Kouzlo v těch nejlepších palačinkách najdete v detailu ingrediencí. Jak uvařit nejlepší palačinky?
Určitě si i vy z dětství pamatujete, jak vám maminka připravovala palačinky se sladkou marmeládou nebo nutelou uvnitř. Pamatujete si nadýchané těsto a zlatavou barvu? A nedaří se vám takové nyní v dospělosti připravit svým dětem? Pak zbystřete.
Jednoduché tipy pro dokonalé palačinky
V jednoduchosti je krása. Při přípravě palačinek se zaměřte na kvalitní ingredience i správné smažení. Například kvalitní vejce nebo to nejčerstvější mléko přidá na kvalitě celé palačince. Místo klasické vody z kohoutku přijdete vodu perlivou. Díky ní bude těsto mnohem nadýchanější. Při smažení palačinkové těsta použijte místo oleje kvalitní máslo. Díky máslu bude palačinka pak mnohem křupavější a lepší.
Na palačinkové těsto si připravíme:
- 1,5 šálku mléka
- 1,5 šálku vody
- 2 vejce
- 2 šálky mouky
- špetka soli
Pro tento tradiční recept na palačinky si připravíme dostatečně velkou mísu. Do mísy dáme dvě vejce, která osolíme.
Přidáme mouku, mléko i vodu. Celou směs důkladně promícháme ručně, v žádném případě používáme mixér, ten by mohl správnou strukturu těsta narušit. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, ale ne úplně vodovou.
Palačinky smažíme na rozehřátém másle
Rozehřejeme na pánvi máslo, na které nalijeme těsto. Vrstva těsta nesmí být příliš tenká. Osmažíme palačinku do zlatova z obou stran a vyndáme pro vychladnutí na talíř. Pak už je jen na naší fantazii, zda do palačinek zavineme sladké nebo slané ingredience.
Tou nejoblíbenější variantou pro všechny je samozřejmě sladká palačinka plněná domácí marmeládou. Pokud přidáte také domácí šlehačku, vaše palačinky dostanete na úplně novou úroveň.