Pečené maso na plechu má řadu výhod. Od zdravotních až po ty chuťové

Připravujete maso jen na pánvi, v hrnci nebo fritovací nádobě? Ani jeden z těchto způsobů není příliš zdravý, jelikož vyžaduje spoustu oleje. Připravujte jej v troubě a uvidíte, že bude maso šťavnatější.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Jak podávat?

Jakmile bude maso křupavé a brambory měkké, je čas celé jídlo přendat na talíř a podávat. Pokrm vypadá mnohem lépe, pokud k němu přidáte něco zeleného. Salát, okurka nebo například rajče dodají servírovanému jídlu barvu a život. Zároveň také zmírní těžkost jídla. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vaší kreativitě se meze nekladou

Tipy pro přípravu

Můžete je vyndat na jednu velkou mísu a později si strávníci budou na svůj talíř odebírat nebo vše rozdělte na více porcí. Pokud má vaše rodina ráda různé druhy masa, můžete obalit krůtí, kuřecí, vepřové a vše opéct dohromady. Hovězí raději nechte na jiný recept, protože by se peklo opravdu dlouho a brambory by mezitím byly rozvařené. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zkuste vložit maso do trouby

Jestliže nemáte rádi brambory, zkuste pod celou směs dát jen mix zeleniny. Fazolky, baby karotky nebo brokolice jsou ideální v případě, pokud držíte dietu nebo vám brambory do žaludku přijdou příliš těžké. Neváhejte také použít pálivější papriku, pokud jste milovníky pikantního jídla. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Zobrazit další články