Připravujete maso jen na pánvi, v hrnci nebo fritovací nádobě? Ani jeden z těchto způsobů není příliš zdravý, jelikož vyžaduje spoustu oleje. Připravujte jej v troubě a uvidíte, že bude maso šťavnatější.
Jak podávat?
Jakmile bude maso křupavé a brambory měkké, je čas celé jídlo přendat na talíř a podávat. Pokrm vypadá mnohem lépe, pokud k němu přidáte něco zeleného. Salát, okurka nebo například rajče dodají servírovanému jídlu barvu a život. Zároveň také zmírní těžkost jídla.
Tipy pro přípravu
Můžete je vyndat na jednu velkou mísu a později si strávníci budou na svůj talíř odebírat nebo vše rozdělte na více porcí. Pokud má vaše rodina ráda různé druhy masa, můžete obalit krůtí, kuřecí, vepřové a vše opéct dohromady. Hovězí raději nechte na jiný recept, protože by se peklo opravdu dlouho a brambory by mezitím byly rozvařené.
Jestliže nemáte rádi brambory, zkuste pod celou směs dát jen mix zeleniny. Fazolky, baby karotky nebo brokolice jsou ideální v případě, pokud držíte dietu nebo vám brambory do žaludku přijdou příliš těžké. Neváhejte také použít pálivější papriku, pokud jste milovníky pikantního jídla.