Pečené maso na plechu má řadu výhod. Od zdravotních až po ty chuťové

Připravujete maso jen na pánvi, v hrnci nebo fritovací nádobě? Ani jeden z těchto způsobů není příliš zdravý, jelikož vyžaduje spoustu oleje. Připravujte jej v troubě a uvidíte, že bude maso šťavnatější.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Chystáte rodinný večer a přemýšlíte, jakou byste si mohli dopřát večeři? Maso je skvělou volbou, jelikož si ho můžete dát s různými přílohami. Vyzkoušejte recept, který vás nebude stát příliš peněz a pochutná si na něm celá rodina. Chce to jen chviličku. 

Co budete potřebovat k přípravě

Než se pustíte do kulinářského umění, oloupejte si brambory, připravte červenou cibuli, sůl, pepř, mletou červenou papriku, mouku, olej a maso. Koření není příliš nákladné a seženete ho v každém obchodě. Pokud navíc použijete maďarskou papriku, bude recept dokonalý. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Upéct maso ne každý umí

Příprava

Na naolejovaný plech dejte brambory nakrájené na kroužky, a teprve na to červenou cibuli. Rozmrazte nebo vyndejte z chladničky žebra či jiné maso, osolte je, posypte pepřem a obalte obě strany moukou smíchanou s paprikou. Maso položte na brambory, přikryjte ho alobalem a pečte na 200 stupňů, dokud brambory nezměknou. Potom sundejte fólii a pečte, dokud kůrka nezačne červenat. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Pečené maso je vskutku šťavnaté

Jak podávat?

Jakmile bude maso křupavé a brambory měkké, je čas celé jídlo přendat na talíř a podávat. Pokrm vypadá mnohem lépe, pokud k němu přidáte něco zeleného. Salát, okurka nebo například rajče dodají servírovanému jídlu barvu a život. Zároveň také zmírní těžkost jídla. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vaší kreativitě se meze nekladou

Tipy pro přípravu

Můžete je vyndat na jednu velkou mísu a později si strávníci budou na svůj talíř odebírat nebo vše rozdělte na více porcí. Pokud má vaše rodina ráda různé druhy masa, můžete obalit krůtí, kuřecí, vepřové a vše opéct dohromady. Hovězí raději nechte na jiný recept, protože by se peklo opravdu dlouho a brambory by mezitím byly rozvařené. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zkuste vložit maso do trouby

Jestliže nemáte rádi brambory, zkuste pod celou směs dát jen mix zeleniny. Fazolky, baby karotky nebo brokolice jsou ideální v případě, pokud držíte dietu nebo vám brambory do žaludku přijdou příliš těžké. Neváhejte také použít pálivější papriku, pokud jste milovníky pikantního jídla. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Zobrazit další články