Grilované kuře s bramborami je vždy chutný a rychlý oběd nebo večeře. Příprava jídla je velice jednoduchá, skládá se z nejjednodušších postupů a nejdostupnějších potravin. Pečené maso v troubě se dle tohoto receptu ukázalo být neuvěřitelně šťavnaté s voňavou, křupavou kůrkou, jako kdybyste jej zrovna sundali z grilu.
Brambory jsou zároveň velmi jemné, uvnitř měkké a zvenku s kůrčičkou, zkrátka a jednoduše vynikající. Marináda z majonézy, česneku, hořčice a olivového oleje zároveň pokrm promění v kulinářské, mistrovské dílo.
Co budete potřebovat
Připravte si:
- 1,5 kg kuřecích stehen a křídel
- 1,5 kg brambor
- 3 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 4 – 5 PL olivového nebo slunečnicového oleje
- 2 PL majonézy
- 1,5 PL hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- sladkou červenou papriku
- jarní cibulku
- čerstvý kopr
Na tomto receptu je krásné, že neobsahuje žádné zvláštní ingredience, vše je v klasických obchodech dostupné a přesto na základě takto jednoduchých potravin můžete vytvořit časově nenáročný a přitom velice chutný pokrm.
Příprava marinády
Oloupejte všechnu cibuli a nakrájejte na půlkolečka, ale dejte si pozor, aby nebyla příliš tenká. Do jedné misky samostatně přidejte majonézu, hořčici, olivový olej a prolisovaný česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Vše nyní důkladně promíchejte vidličkou nebo metličkou, dokud nezískáte jednotnou, hladkou konzistenci.
Příprava masa a brambor
Maso umyjte a vložte do hluboké mísy. Výslednou marinádou maso zalijte a zasypte nakrájenou cibulí a vše pečlivě promíchejte, nejlépe rukama, které jste si předem umyli mýdlovou vodou.
Nechte maso několik hodin marinovat. Mezitím si připravte brambory. Umyjte je, oloupejte a nakrájejte na asi 5 mm kolečka.
Na plech si připravte pečicí papír, vložte nejdříve maso s cibulí a poté brambory, vše opět rukama promíchejte, aby se i na brambory dostala vynikající marináda.
Poté všechny ingredience rovnoměrně rozložte na plech. Posypte sladkou červenou paprikou, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů asi na 25 – 30 minut.
Poté odstraňte alobal a opět pečte 20 – 25 minut. Brambory i maso by měly mít zlatohnědou barvu.
Před podáváním zasypte jarní cibulkou a koprem. Popřípadě i jinými bylinkami, které máte rádi, dokonce můžete použít i nastrouhaný sýr, budete-li mít chuť.
Finálnímu podávání se rozhodně žádné meze nekladou, vše záleží na vaší chuti.