Originální ruský plněný slaný koláč s kefírem. Skvěle poslouží i jako vydatná večeře

Tento koláč plněný vejci a cibulí uspokojí vaše chutě, pokud nejste na sladké. Je jednoduchý a rychlý. Těsto i náplň budete mít do 10 minut hotové. A navíc všechny ingredience už máte jistě doma.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Koláč je nadýchaný, jemný a náplň zapečetěná v těstě zůstává vláčná a aromatická. S výškou těsta nám pomůže multivarka, pokud ji nemáte, nezoufejte, koláč si připravíte i v troubě. A pokud nemáte některou z ingrediencí, tak můžete koláč vyzkoušet i s náplněmi jako je třeba: špenát, dušené zelí, rybičky, vařená rýže, nebo sýr. Tuto ruskou pochoutku budete mít hotovou cobydup. Je to perfektní předkrm a hodí se téměř ke každému jídlu. Jistě se vám již určitě sbíhají sliny, tak na nic nečekejte a dejte se do přípravy.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ingredience na přípravu slaného koláče

  • 9 vajec (velikosti střední)
  • 10 lžic pšeničné mouky
  • 1 lžička sody
  • 250 ml kefíru
  • 1 svazek zelená cibule
  • 1 svazek kopru
  • Špetka soli (podle chuti)
  • Černý pepř mletý (podle chuti)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy ruského koláče

Na náplň bude potřeba uvařit 6 vajec natvrdo, následně je ochladit, oloupat a nakrájet na malé kostičky. Dále umyjte zelenou cibuli a kopr, nakrájejte najemno a přidejte do mísy s již nakrájenými vejci, promíchejte. Dochuťte solí a černým pepřem, dle potřeby, znovu promíchejte.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Na těsto budete potřebovat zbývající 3 vejce, která rozšleháte se špetkou soli na bílou pěnu. Nalijte k nim kefír, přidáte sodu a mouku, pak už jen míchejte, dokud těsto nebude hladké. Umístěte misku do multivarky. Dno misky vymažte slunečnicovým olejem. Nalijte tam polovinu těsta, pak navrch dejte náplň a zalijte zbytkem těsta. Pečte po dobu 40 minut. Pak pomocí speciální vložky koláč otočte a nechte ho tam na dalších 15 minut.

Po dopečení koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho vyndejte z misky. Můžete ho ještě něčím přikrášlit, buď to nějakou zeleninou nebo bylinkou na ozdobu. A máto hotovo, po dopečení a dozdobení už nezbývá nic jiného než si svůj božský slaný ruský koláč vychutnat. Dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Zobrazit další články