Nepečený sušenkový dort ze 4 přísad snadno a rychle. Příprava zabere pouhých 10 minut

Pokud nemáte čas na zdlouhavou přípravu náročných moučníků, zákusků a dezertů, zkuste pro své blízké připravit tento nepečený dort.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Občas by chtěla řádná hospodyňka přichystat své rodině a blízkým nějakou sladkost na chuť. Často však strávíte hodiny přípravou těsta, piškotu, krémů a náplní, aby se výsledek během několika minut snědl. Tento čas si nyní můžete ušetřit a udělat nepečený dort nebo nějakou jednoduchou lahůdku. Tou bude zajisté i tento pokrm z několika mála ingrediencí.

Potřebné přísady a postup

Na tento nepečený dort si připravíte jen několik málo broskví, 500 g sušenek, 600 ml šlehačky a kondenzované mléko (ať už je v krabičce nebo plechovce o objemu přibližně 400 g). Budete potřebovat jen tyto 4 suroviny, z nichž vykouzlíte lahodný zákusek. Začnete tím, že si sušenky rozdělíte napůl a jednu část rozemelete nebo rozdrtíte.

iZdroj fotografie: Unsplash
Namísto pečeného těsta použijete nadrcené sušenky, které se spojí, jakmile se do nich vpije krém.

Zbylých 250 g sušenek, které vám zůstaly v celku, položíte na spod plechu nebo zapékací mísy. Broskve očistíte, nakrájíte na tenké plátky a vyskládáte na patro ze sušenek. Šlehačku a kondenzované mléko smícháte dohromady a vyšleháte do krémové konzistence. Výslednou hmotu rozprostřete po vrstvu z ovoce.

Poskládejte na sebe víc pater

Pokud na šlehačku vyskládáte ještě jednou celé sušenky nebo jen hmotu z nich, uděláte jedno patro, kterých na sebe však můžete naskládat několik, dokud vám budou zbývat ingredience. Buď použijete na jednu vrstvu sušenky celé nebo nedrcené, záleží na vaší představivosti. Před porcováním a servírováním uložte dort do chladna, aby ztuhnul.

iZdroj fotografie: Unsplash
Můžete použít čerstvé broskve nebo si koupit konzervu. V ní budou už nakrájené, což vám ušetří další čas.

Úpravy můžete provádět dle libosti

Někteří lidé by ještě mohli navrhnout přidat do sušenkové směsi trochu rumu na chuť, a aby se tím hmota spojila. Kapku likéru můžete přidat i do krému, pokud se s ním spojí. Nemusíte používat čerstvé ovoce, stačí koupit broskve v konzervě. Naložené budou navíc měkčí a snáze je tak rozkoušete nebo rozkrojíte lžičkou na talíři.

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Zobrazit další články