Nepečený dezert z kokosu a čokolády bez mléka a vajec. Skvěle poslouží jako svačina na cesty nebo dětem do školy

Každý si jednou za čas chceme připřavit něco dobrého, ale ne vždy se nám chce pouštět do něčeho složitého. Od toho tu máme recepty, jako je ten dnešní. Jednoduchý, rychlý a lahodný.

i Zdroj fotografie: Flickr
                   

Pokud jste se někdy dostali do situace, že vám měla na poslední chvíli přijít návštěva a vy jste ji neměli čím pohostit, dnešní recept určitě oceníte. Zároveň je skvělou příležitostí pro každého, kdo se rozhodne si něco dobrého připravit. Díky své jednoduchosti ho zvládne kdokoliv. Takže jestli jste se právě rozhodli naučit se kulinářskému umění, jste tu správně. To, že k němu nepotřebujete mléko ani vejce, je už jen menší bonus. 

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Čtyři dekagramy strouhaného kokosu
  • Pět dekagramů kešu oříšků
  • Tři dekagramy neslazeného kakaového prášku
  • Jednu polévkovou lžíci slunečnicových semen
  • Půl čajové lžičky mleté skořice
  • Tři až čtyři lžíce citronové šťávy (ta je dle chuti, pokud citronu neholdujete, můžete vynechat)
  • 25 dekagramů datlí
  • Kuchyňského robota
  • Plech o průměru cca 19 centimetrů
  • Pečicí papír
iZdroj fotografie: Flickr

Všechny ingredience postupně vložte do kuchyňského robota a pořádně promíchejte. Míchejte tak dlouho, dokud se suroviny nesmíchají dohromady a nevznikne uhlazené těsto. Následně vyložte plech papírem na pečení. Směs do něj uhlaďte, snažte se, aby byla všude zarovnaná. Poté vložte do lednice. Dezert se v lednici doporučuje nechat až tři hodiny, ale pokud ho vytáhnete dříve, na chuti mu to neubere. 

Nejen chutný, také zdravý

Tento recept je speciální v mnoha ohledech. Nepotřebujete na něj mléko či vejce, nemusíte ho péct a navíc prospívá vašemu zdraví. Například slunečnicová semínka jsou bohatá na zdravé tuky a jejich konzumace je prospěšná pro vaše srdce. Zároveň jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, jako je zinek a selen, díky čemuž podporují a posilují váš imunitní systém. Také datle nezůstávají pozadu, co se benefitů pro naše zdraví týče. 

iZdroj fotografie: Unsplash

Všimli jste si, že v tomto receptu nemusíte použít ani deko cukru? Za to můžeme poděkovat datlím, které jsou považovány za přírodní sladidlo. Navíc dokážou pomoci s regulací cukru v krvi, což ocení hlavně diabetici. Obsahují minerály, jako jsou fosfor, vápník, draslík či hořčík. Tyto minerály prospívají zdraví našich kostí. Když si to shrneme, konzumace dnešního dezertu vám prospěje,a ještě k tomu si pochutnáte. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Zobrazit další články