Nepečený čokoládovo-banánový dort ze základních surovin. Vychlazený je lepší než zmrzlina

Díky jednoduché přípravě a výtečné chuti si tento nepečený dort připravíte velmi rychle a pochutnáte si na něm třeba u odpolední kávy.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Postup k přípravě nepečeného dezertu

Nejdříve si rozpustíme želatinu ve studené vodě a necháte nabobtnat. Dále na korpus rozlámete sušenky a necháte je rozmixovat v mixéru do jemna. Mezitím rozpustíte máslo a pak jej promísíte s rozemletými sušenkami. Pak těsto dejte do formy a vložte do chladu, dokud neztuhne.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Na přípravu krému si v hrnci smíchejte mléko, připravenou směs s želatinu, cukr a kakao. Poté to zahřejte, dokud se želatina nerozpustí. Není potřeba, aby to přešlo varem. Nakonec odstraňte ze sporáku a přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Oloupejte a rozpulte banány, které položíte na ztuhlý korpus a zalijte krémem.

A potom už jen necháte v ledničce na 3-4 hodin. Za pár hodin dort vytáhnete z ledničky a podle svého gusta můžete dozdobit buďto ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. A pak nastává chvíle, kdy už si můžete pochutnat na svém sladkém čokoládovém dezertu.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Zobrazit další články