Neodolatelný recept na domácí pizzu

Honí vás mlsná na nějaký slaný zákusek, ale v lednici máte jen minimum ingrediencí. Nenáročnou možností je domácí pizza, která vás nebude stát moc peněz a pochutná si na ní celá rodina.

i Zdroj obrázku: Pixabay
                   

Doma si navíc vyberete jen ingredience, které máte sami rádi a nemusíte čekat, až vám jídlo doručí donášková služba.

iZdroj obrázku: Pixabay
Lahodnou pizzu zvládnete i doma

Připravte si vše potřebné

Na pizzu je třeba jen několik surovin:

  • Hladká mouka – 400 g
  • Vlažné mléko – 1 ml
  • Vlažná voda – 2 ml
  • Čerstvé droždí – 30 g
  • Olej – 4 čajové lžičky
  • Sůl – špetka
  • Cukr – špetka

Jestliže trpíte na nesnášenlivost lepku, můžete mouku nahradit bezlepkovou variantou. Skvěle vám poslouží bezlepkový mix z obchodu nebo více smíchaných jednopruhových mouk. Rýžová, pohanková nebo kokosová. Stejně tak si můžete poradit i s intolerancí mléka. Nahraďte jej rostlinou variantou, jako je mandlové nebo sojové.

Příprava pokrmu

Droždí rozdrobte do vlažného mléka a zasypte cukrem. Počkejte, až lehce vyroste. Všechny ingredience smíchejte, a nakonec přidejte droždí. Jakmile bude vše tvořit jednotnou směs, nechtě ji pod utěrkou vykynout na teplém místě, a to přibližně hodinu a půl. Pokud těsto nenarostlo, nejspíš byla chyba v droždí.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Typický italský pokrm lze připravit dle vlastních chutí

Těsto nakonec rozprostřete rovnoměrně na plech. Troubu předehřejte na 175 stupňů a budete péct na 40-50 minut.

Výběr vlastních ingrediencí

Nezapomeňte na vrchní část pizzy. Nejprve použijte vhodný podklad, jako jsou drcená rajčata nebo sugo. Následně pokládejte šunku nebo salám, a pak už záleží jen na vaší chuti. K šunce se například hodí ananas a k salámu feferonky. Na těsto můžete přidat kukuřici, špenát nebo klidně rozklepnout celé vejce.

Vršek zasypte sýrem, bylinkami a drobnostmi, jako jsou žampiony, houby, kostičky slaniny nebo například mořské plody pokrájené na drobnější kousky. Pečte necelou hodinu, dokud okraje nebudou do zlatova a vršek pizzy rozpečený.

Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Zobrazit další články