Nadýchané a křupavé domácí rohlíky jednoduše bez mléka

Kupované pečivo už dávno není tak kvalitní, jako dříve. Pokud chcete lepší, zkuste si ho upéct sami doma. Podle jednoduchého receptu na domácí rohlíky, na které nebudete potřebovat ani mléko.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Z těsta vytvarujte rohlíky

Vykynuté těsto vyndejte z mísy a odtrhujte z něj kuličky o velikosti broskve. Z jedné kuličky rozválejte čtvercový tvar a překrojte ho nožem na dva stejné trojúhelníky. Každý trojúhelník pak zabalte od nejširší strany po nejkratší a konce trochu zahněte, aby měly tvar rohlíků. Naskládejte je na plech, potřete rozehřátým tukem, máslem či margarínem a posypte trochou hrubozrnné soli. Můžete přidat i mák nebo kmín podle své chuti.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Vytvořte si klidně domácí houstičky

Rohlíky pečte dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C. Okamžitě po vytáhnutí z trouby je opět potřete tukem, aby se krásně leskly. Ze stejného těsta můžete upéct také malé jednoduché bochánky, které jsou méně náročné na tvarování, avšak neméně výborné. Chutnat vám budou ještě teplé i úplně vychladlé.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Domácí pečivo chutná vždy lépe než kupované

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Zobrazit další články