Kupované pečivo už dávno není tak kvalitní, jako dříve. Pokud chcete lepší, zkuste si ho upéct sami doma. Podle jednoduchého receptu na domácí rohlíky, na které nebudete potřebovat ani mléko.
Z těsta vytvarujte rohlíky
Vykynuté těsto vyndejte z mísy a odtrhujte z něj kuličky o velikosti broskve. Z jedné kuličky rozválejte čtvercový tvar a překrojte ho nožem na dva stejné trojúhelníky. Každý trojúhelník pak zabalte od nejširší strany po nejkratší a konce trochu zahněte, aby měly tvar rohlíků. Naskládejte je na plech, potřete rozehřátým tukem, máslem či margarínem a posypte trochou hrubozrnné soli. Můžete přidat i mák nebo kmín podle své chuti.
Rohlíky pečte dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C. Okamžitě po vytáhnutí z trouby je opět potřete tukem, aby se krásně leskly. Ze stejného těsta můžete upéct také malé jednoduché bochánky, které jsou méně náročné na tvarování, avšak neméně výborné. Chutnat vám budou ještě teplé i úplně vychladlé.