Lahodný jablečný koláč, po kterém se jen zapráší

Koláče s ovocem jsou velmi oblíbené. Mezi známou klasiku rozhodně patří také jablečný koláč, jehož příprava není nijak složitá. Právě naopak. Podívejte se, jak snadno připravit lahůdku nejenom ke kávě.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Druhý den si připravte náplň a můžete péct

Následujícího dne vyjměte těsto z lednice a vyválejte z něj dva stejně velké pláty. Potom oloupejte a nastrouhejte jablka, do kterých přidáte lžičku mleté skořice a cukr podle chuti. Zapněte troubu a nechte ji předehřát na 180 stupňů.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Domácí jablíčka budou chutnat nejlépe

Na vymazaný a vysypaný plech položte první plát, na který rovnoměrně rozmístíte připravenou jablečnou náplň. Na náplň položte druhý připravený plát, propíchejte ho vidličkou, aby se nenafukoval při pečení, a vložte plech do předehřáté trouby.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Stačí pár jablek a vznikne lahůdka

Pečte do zlatova, v závislosti na druhu trouby by to mělo trvat kolem 45 minut, propečení můžete vyzkoušet špejlí. Čerstvě upečený koláč ještě za tepla posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kousky. Dobrou chuť!

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
140 lidí právě čte
Zobrazit další články