Koláče s ovocem jsou velmi oblíbené. Mezi známou klasiku rozhodně patří také jablečný koláč, jehož příprava není nijak složitá. Právě naopak. Podívejte se, jak snadno připravit lahůdku nejenom ke kávě.
Druhý den si připravte náplň a můžete péct
Následujícího dne vyjměte těsto z lednice a vyválejte z něj dva stejně velké pláty. Potom oloupejte a nastrouhejte jablka, do kterých přidáte lžičku mleté skořice a cukr podle chuti. Zapněte troubu a nechte ji předehřát na 180 stupňů.
Na vymazaný a vysypaný plech položte první plát, na který rovnoměrně rozmístíte připravenou jablečnou náplň. Na náplň položte druhý připravený plát, propíchejte ho vidličkou, aby se nenafukoval při pečení, a vložte plech do předehřáté trouby.
Pečte do zlatova, v závislosti na druhu trouby by to mělo trvat kolem 45 minut, propečení můžete vyzkoušet špejlí. Čerstvě upečený koláč ještě za tepla posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kousky. Dobrou chuť!