Světově známá čokoládovo-lísková pomazánka je sice na chlebu úžasná, ale v tomto receptu si ji zamilujete ještě víc.
Nutella je tady s námi již velice dlouho, konkrétně od roku 1946. Od té doby už mnohokrát změnila podobu, ale její výtečná chuť se přechovává dodnes. Její oblíbenost ostatně dokazuje i to, že se cca každé dvě sekundy jedna nutella prodá. V dnešním receptu si ukážeme, jak můžeme tuto lahodnou sladkost zpracovat do ještě lahodnějšího dezertu.
Co budete potřebovat
Na těsto:
- Čtyři vejce (žloutky a bílky oddělte zvlášť)
- Dva šálky cukru
- Čtyři lžíce kvalitního másla
- Jeden šálek plnotučného mléka
- Polovinu šálku vody
- Polovinu šálku sušeného mléka
- Tři šálky pšeničné mouky
- Jednu lžíci prášku do pečiva
- Margarín na mazání
- Dva šálky pudinku
Na mléčnou náplň:
- Jednu plechovku kondenzovaného mléka
- Jeden šálek nastrouhaného kokosu
- Dvě lžíce másla
- Polovinu šálku zakysané smetany
Na náplň z nutelly:
- Jednu plechovku kondenzovaného mléka
- Dvě lžíce kakaa
- Čtyři lžíce krémové pomazánky nutelly
- Jednu lžíci kvalitního másla
- Polovinu zakysané smetany, cca 100 gramů
V elektrickém mixéru vyšlehejte žloutky, cukr a máslo, dokud nebudou dostatečně vláčné. Poté přidejte mléko, vodu, sušené mléko a mouku a mixujte, dokud se suroviny řádně nespojí. Přidejte bílky a směs promíchejte lžící.
Postup pečení
Promažte plech máslem a moukou a těsto do něj vložte. Předehřejte si troubu na 180°C a pečte cca 30 minut dozlatova. Následně vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Těsto nakrájejte na tři stejné části. Vložte všechny přísady mléčné náplně do hrnce a na středním ohni míchejte, dokud nezhoustne. To samé udělejte u náplně z nutelly.
Vezměte si první kus těsta a potřete jej mléčnou náplní. Připlácněte na něj další kus těsta a natřete náplní z nutelly a přikryjte poslední částí. Následně vložte do lednice aspoň na dvě hodiny. Poté dezert vyjměte, nakrájejte na kostičky a posypte jej sušeným mlékem. Zabalte kostičky do alobalu a vložte na další dvě hodiny do ledničky. Po uplynutí dané doby můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!