Lahodná buchta z Nutelly, která mizí ze stolu rychlostí světla

Světově známá čokoládovo-lísková pomazánka je sice na chlebu úžasná, ale v tomto receptu si ji zamilujete ještě víc.

i Zdroj fotografie: Pexels
                   

Nutella je tady s námi již velice dlouho, konkrétně od roku 1946. Od té doby už mnohokrát změnila podobu, ale její výtečná chuť se přechovává dodnes. Její oblíbenost ostatně dokazuje i to, že se cca každé dvě sekundy jedna nutella prodá. V dnešním receptu si ukážeme, jak můžeme tuto lahodnou sladkost zpracovat do ještě lahodnějšího dezertu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • Čtyři vejce (žloutky a bílky oddělte zvlášť)
  • Dva šálky cukru
  • Čtyři lžíce kvalitního másla
  • Jeden šálek plnotučného mléka
  • Polovinu šálku vody
  • Polovinu šálku sušeného mléka 
  • Tři šálky pšeničné mouky
  • Jednu lžíci prášku do pečiva
  • Margarín na mazání
  • Dva šálky pudinku

Na mléčnou náplň:

  • Jednu plechovku kondenzovaného mléka
  • Jeden šálek nastrouhaného kokosu
  • Dvě lžíce másla
  • Polovinu šálku zakysané smetany
iZdroj fotografie: Unsplash

Na náplň z nutelly:

  • Jednu plechovku kondenzovaného mléka
  • Dvě lžíce kakaa
  • Čtyři lžíce krémové pomazánky nutelly
  • Jednu lžíci kvalitního másla 
  • Polovinu zakysané smetany, cca 100 gramů

V elektrickém mixéru vyšlehejte žloutky, cukr a máslo, dokud nebudou dostatečně vláčné. Poté přidejte mléko, vodu, sušené mléko a mouku a mixujte, dokud se suroviny řádně nespojí. Přidejte bílky a směs promíchejte lžící.

Postup pečení

Promažte plech máslem a moukou a těsto do něj vložte. Předehřejte si troubu na 180°C a pečte cca 30 minut dozlatova. Následně vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Těsto nakrájejte na tři stejné části. Vložte všechny přísady mléčné náplně do hrnce a na středním ohni míchejte, dokud nezhoustne. To samé udělejte u náplně z nutelly.

iZdroj fotografie: Freepik

Vezměte si první kus těsta a potřete jej mléčnou náplní. Připlácněte na něj další kus těsta a natřete náplní z nutelly a přikryjte poslední částí. Následně vložte do lednice aspoň na dvě hodiny. Poté dezert vyjměte, nakrájejte na kostičky a posypte jej sušeným mlékem. Zabalte kostičky do alobalu a vložte na další dvě hodiny do ledničky. Po uplynutí dané doby můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Zobrazit další články