Křupavé sýrové placičky ze šesti surovin. Chutná večeře rychle a snadno

Občas se nám stane, že nemáme inspiraci, co připravit k obědu nebo večeři. Máme pro Vás jednoduchý a rychlý recept, se kterým si poradí i nezkušený kuchař.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Tavený sýr není nejoblíbenější surovinou, přesto se v naší ledničce vyskytuje a to přímo pravidelně. Zastánci zdravé výživy ho nedoporučují, a to hlavně kvůli vysokému obsahu soli. Připravili jsme si pro Vás jednoduchý recept, jak z taveného sýru připravit rychlou a chutnou večeři. 

Co budeme potřebovat na přípravu 

Na přípravu budeme potřebovat jen pár základních ingrediencí. Tou nejdůležitější je balení taveného sýra. Dále si připravíme 40 mililitrů mléka, jeden kus čerstvé mrkve, jeden stroužek česneku, jedno vejce a 30 gramů mouky. Na dochucení se nám bude hodit sůl, paprika nebo čerstvé zelené bylinky, například pažitka. Pokud máme rádi jídlo pálivé, můžeme do pokrmu přidat také nakrájené chilli papričky. 

iZdroj fotografie: Pexels

Jako první krok si na hrubém struhadle nastrouháme tavený sýr. Přidáme k němu najemno nastrouhaný stroužek česneku, mrkev a nakonec do směsi přidáme jedno vejce. Promícháme a postupně do směsi přiléváme odměřené mléko, mouku a nakonec koření podle našich chutí a preferencí. 

Jednoduchý postup na chutnou večeři 

Směs pomocí velké lžíce promícháme do hladka. Na pánvi si rozpálíme malé množství slunečnicového oleje a pomocí velké lžíce naši směs na pánvi rozprostřeme. Smažíme na mírném oleji po dobu zhruba 2 minut a potom vytvořenou placku otočíme. Následně osmažíme placku i z druhé strany. 

iZdroj fotografie: Pexels

Takto vytvořené a osmažené placky vyjmeme z pánve a položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Můžeme je podávat jako hlavní chod, ale také jako originální smaženou přílohu k masu. Výborně se hodí k omáčkám, nebo jej servírujeme na talíři se zeleninovou oblohou.

Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Zobrazit další články