Křehké mini rolády z kuřecího stehenního masa. Překvapí skvělou chutí i jednoduchou přípravou

Tyto skvělé rolky kuřecího masa a slaniny mohou být součástí hlavního chodu nebo chuťovkou podávanou na oslavách, záleží na prezentaci.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Triky pro vylepšení receptu

Plátky masa nemusí být nijak široké ani dlouhé, rozhodně by však měly být všechny stejné. Stačí, aby bylo možné je jednou přeložit a následně zabalit do slaniny tak, aby držely. Proti rozjíždění by vám mohlo pomoct rolky ovázat tenkou nití nebo propíchnout párátkem či špejlí. V druhém případě tak uděláte i službu hostům na oslavě, kteří budou moct tuto pochoutku snáze uchopit.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Představivosti se meze nekladou, někteří takovou masovou rolku vycpávají, čímž se však už blíží španělskému ptáčku.

Do masa se dostane více chuti, pokud do něj sůl a pepř vmasírujete namísto běžného posypání kořením. V receptu je uveden jen jednoduchý výčet přísad na dochucení, záleží však především na vaší představivosti. Někdo by si například mohl rád maso nakořenit ještě sladkou paprikou, jiný by naprosto přeskočil sypání bobkového listu a rozmarýnu na zabalené rolky.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
76 lidí právě čte
Zobrazit další články