Domácí Kinder řezy s vanilkovým pudingem

Jestliže vám chutnají Kinder řezy z obchodu, můžete si vyzkoušet upéct vlastní. Nejedná se o složitý postup, takže pečení zvládnou i začátečníci.

                   

Pokud takový typ zákusku zvolíte pro rodinnou oslavu, víkendové pohoštění nebo jen dezert k dobrému obědu, určitě neuděláte krok vedle.

Co budete potřebovat

Dezert se skládá z několika ingrediencí, které možná najdete i doma.

Ingredience na krém:

  • Mléko – 1 litr
  • Cukr krystal – 14 lžic
  • Vanilkový pudink v prášku – 3 balení
  • Zakysaná smetana – 1 krabička
iZdroj obrázku: Pixabay.com
Kvalitní kakao je jednou ze základních surovin

Ingredience na korpus:

  • Hladká mouka – 500 g
  • Máslo – 250 g
  • Prášek do pečiva – 20 g
  • Vejce – 1 kus
  • Kakaový prášek – 2 lžíce
  • Mléko – 100 ml

Nenáročná a rychlá příprava krému

Začněte přípravou krému. Uvařte tři balíčky vanilkového pudingu v jednom litru mléka se čtrnácti lžícemi krystalového cukru. Zamíchejte ještě s horkou zakysanou smetanu. Jakmile bude směs jednolitá, uschovejte jí na nějaký čas do lednice. Vychladne, ztuhne a bude ideální k pomazání korpusu. Neměla by bý příliš tekutá, aby dezert držel tvar.

Korpus pro začátečníky

Následně se vrhněte na přípravu a pečení korpusu. Smíchejte nejprve dohromady všechny zmíněné suroviny. Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část těsta vylijte na plech na pečení o rozměrech 25 x 35 centimetrů vyloženým pečícím papírem. Připravený plech s těstem vložte do trouby a pečte.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Stačí jenom pár základních surovin

Spojení

Po několika minutách zkuste do směsi zapíchnout špejli. Když sena ni směs nebude lepit, můžete tác vytáhnout a máte hotovo. Počkejte, až se těsto vychladí. Ideální dobou pro pečení je 10 minut na 200 stupňů.

Na vychlazený korpus namažte vychlazený krém a vrhněte se do pečení druhého korpusu. Proveďte to stejným způsobem jako o předchozího a až vychladne, přiklopte jím krém. Nakonec celý dezert posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Skladujte ho v lednici, aby se neroztekl, případně se nezkazil pudinkový krém. Při řádném skladování vám dezert vydrží i několik dní.

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Zobrazit další články