Jestliže vám chutnají Kinder řezy z obchodu, můžete si vyzkoušet upéct vlastní. Nejedná se o složitý postup, takže pečení zvládnou i začátečníci.
Pokud takový typ zákusku zvolíte pro rodinnou oslavu, víkendové pohoštění nebo jen dezert k dobrému obědu, určitě neuděláte krok vedle.
Co budete potřebovat
Dezert se skládá z několika ingrediencí, které možná najdete i doma.
Ingredience na krém:
- Mléko – 1 litr
- Cukr krystal – 14 lžic
- Vanilkový pudink v prášku – 3 balení
- Zakysaná smetana – 1 krabička
Ingredience na korpus:
- Hladká mouka – 500 g
- Máslo – 250 g
- Prášek do pečiva – 20 g
- Vejce – 1 kus
- Kakaový prášek – 2 lžíce
- Mléko – 100 ml
Nenáročná a rychlá příprava krému
Začněte přípravou krému. Uvařte tři balíčky vanilkového pudingu v jednom litru mléka se čtrnácti lžícemi krystalového cukru. Zamíchejte ještě s horkou zakysanou smetanu. Jakmile bude směs jednolitá, uschovejte jí na nějaký čas do lednice. Vychladne, ztuhne a bude ideální k pomazání korpusu. Neměla by bý příliš tekutá, aby dezert držel tvar.
Korpus pro začátečníky
Následně se vrhněte na přípravu a pečení korpusu. Smíchejte nejprve dohromady všechny zmíněné suroviny. Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část těsta vylijte na plech na pečení o rozměrech 25 x 35 centimetrů vyloženým pečícím papírem. Připravený plech s těstem vložte do trouby a pečte.
Spojení
Po několika minutách zkuste do směsi zapíchnout špejli. Když sena ni směs nebude lepit, můžete tác vytáhnout a máte hotovo. Počkejte, až se těsto vychladí. Ideální dobou pro pečení je 10 minut na 200 stupňů.
Na vychlazený korpus namažte vychlazený krém a vrhněte se do pečení druhého korpusu. Proveďte to stejným způsobem jako o předchozího a až vychladne, přiklopte jím krém. Nakonec celý dezert posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.
Skladujte ho v lednici, aby se neroztekl, případně se nezkazil pudinkový krém. Při řádném skladování vám dezert vydrží i několik dní.