K přípravě tohoto výborného koláče s vlašskými ořechy a povidly postačí jen hodina

Mnoho žen má rádo, když jim zejména o víkendu jejich domov provoní čerstvě upečený koláč, závin nebo jiná podobná dobrota. Zejména v rodinách s dětmi jsou domácí dezerty velice oblíbené. Pokud však nechcete stále opakovat tytéž recepty, je možno se podívat například přes hranice a vyzkoušet skvělý rumunský ořechový koláč.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Před přidáním hladké mouky ji prosejte, což zlepší její vlastnosti tím, že se do ní dostane více vzduchu a také se z ní odstraní případné drobné částečky různých nečistot. Do mouky přidejte polovinu v receptu daného množství nadrcených vlašských ořechů a postupně, po malých částech, ji vmíchejte do připraveného základu těsta. Výsledné těsto by nemělo lepit a mělo by být pevné a kompaktní.

iZdroj fotografie: Pixabay
Ořechy výtvor zajímavě ozvláštní po chuťové stránce

Plech na pečení vyložte pečicím papírem, dejte na něj ¾ těsta a pomocí prstů je pravidelně rozložte až k okrajům. Povrch těsta potřete povidly a posypejte polovinou vlašských ořechů. Odloženou čtvrtinu těsta nastrouhejte nad plechem na hrubší straně struhadla tak, abyste těstem pokryli rovnoměrně celý povrch koláče. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte v závislosti na výkonu trouby přibližně 35 minut. Koláč nechejte vychladnout, nařezejte ho na porce a podávejte. Před podáváním jej můžete lehce poprášit prosátým moučkovým cukrem.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Zobrazit další články