Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na krémově jemný čokoládový dort, kterému budete mít zaručený problém odolat.
Dalším krokem je poté příprava lahodného krému. Ten začnete připravovat tak, že si ze smetany a ztužovače vyšleháte pevnou šlehačku, do které poté postupně za stálého míchání přidáváte po lžících mascarpone, cukr a kakao. Vzniknout by vám tak měl nadýchaný a jemný krém, který můžete případně dosladit podle potřeby.
Když máte těsto vychladlé, je čas na další postup. Nejdříve na celý korpus naukládejte zavařené třešně, které ještě mírně pustí šťávu a tím celý korpus krásně změkne. Na uložené třešně poté rovnoměrně naneste připravený krém a celý dort dejte do lednice zatuhnout. Mezitím si však připravíte poslední část a tou je čokoládová poleva.
Tu si připravíte následovným způsobem. V menším kastrolku si za stálého míchání necháte vřít obyčejnou smetanu na vaření, do které přidáte nalámané kousky čokolády a mícháte, dokud se vám krásně nespojí a nevznikne hustá čokoládová směs. Tu poté pouze nalijete na ztuhlý dort a také necháte zatuhnout.
Celý dort můžete poté ještě libovolně ozdobit třešněmi, šlehačkou nebo jakkoliv vás napadne. Kreativitě se totiž meze nekladou. Podáváte nakrájené na kousky a už vám stačí si jen užít dokonale chutný dezert. Tak dobrou chuť!