Jednoduchý recept na skvělý piškotový dort Benátská noc

Je to dezert, který se řadí mezi ty nejlepší. Je to sice kalorická bomba, pokud si ale dáte jen kousek ke kávě, určitě neprohloupíte, a navíc uspokojíte všechno chuťové buňky.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Dort je totiž složený ze tří lahodných vrstev, které jsou navíc pokryté čokoládou. Tím se vytvoří chuť, které jen těžko odoláte. Patří mezi nejluxusnější dorty, které si můžete doma připravit a jeho příprava dá sice zabrat, ale následná chuť je nezapomenutelná. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Stačí několik surovin a vznikne pochoutka

Upečte si Benátskou noc přímo u vás doma 

Budete potřebovat suroviny na tři části dortu. První z nich je světlé kokosové těsto: 

  • 5 bílků
  • Špetku soli
  • 5 lžic cukru
  • 100 g kokosu
  • 4 lžíce mouky
iZdroj fotografie: Pixabay
Nejlepší dezert je ten, který si sami upečeme

Na kakaové těsto si připravte 4 vejce, špetku soli, 4 lžíce cukru, 2 lžíce mouky, 2 lžíce kakaa, polovinu pytlíku prášku do pečiva. Na krém budete potřebovat 5 žloutků, 100 g cukru, 4 lžíce mouky, 500 ml mléka, vanilkovou esenci a 200 g másla, které nechte chvíli stát při pokojové teplotě. A konečně poleva, která zahrnuje 150 g mléčné čokolády, 50 g másla a 3 lžíce mléka. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Připravit si tento dort je hračka

Smíchejte vaječný bílek se solí, dokud nebudete mít hladkou konzistenci, přidejte cukr a stále míchejte. Přidejte kokos a promíchejte. Nakonec prosejte mouku. Dejte do odnímatelné formy na pečení, do které dejte pečicí papír. Troubu předehřejte a mezitím si udělejte kakaový korpus. Oddělte bílky od žloutků a smíchejte bílky se solí, přidejte cukr, žloutky jeden po druhém a dobře vše promíchejte. Nakonec dejte prosátou mouku, kterou předtím smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Kakaové těsto nalijte na kokosové a vyrovnejte. 

Krém uděláte jednoduše jen smícháním surovin 

Vložte připravené korpusy do trouby a pečte na 170 stupňů asi 20 minut, ale vyzkoušejte špejlí, jestli je hotový. Poté nechte zcela vychladnout. Krém si připravíte smícháním žloutků s cukrem, moukou a 3-4 lžícemi mléka. Zbylé mléko povařte, přidejte žloutky a nechte dusit, dokud mléko nezhoustne. Přidejte esenci a nechte úplně vychladnout. Poté přidejte lžíci másla. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Kdo jednou ochutná, ten ho bude chtít neustále

Krém poté naneste na kakaový povrch a vyrovnejte. Hodinu nechte chladit v lednici. Polevu si uděláte tak, že dáte čokoládu, máslo a mléko na talíř a vložíte do mikrovlnné trouby asi na 30 vteřin. Zamíchejte a dejte je tam znovu na půl minuty. Stačí takto vložit třikrát a čokoláda bude rozpuštěná. Pak už je stačí nalít na dort po celém povrchu, vložit do ledničky, dokud poleva neztuhne a podávat. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
57 lidí právě čte
Zobrazit další články