Jednoduchý recept na jahodovou zmrzlinu z kefíru. Zdravá alternativa k té klasické

Vlny veder a prosluněných dní se nekompromisně blíží a není nic lepšího, než si toto období zlepšit vyzkoušením nového receptu na domácí zmrzlinu.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Ingredience a postup

Teď už si ukážeme, jak si takovou lahodnou zmrzlinu připravit. Budete potřebovat:

  • Jeden litr kefíru
  • 200 ml zakysané smetany
  • 20 gramů želatiny
  • Čtvrtinu šálku vody
  • Jeden šálek cukru
  • Půl lžičky vanilkového cukru
  • 150 gramů jahod (pokud máte raději například borůvky, bude s nimi tento recept fungovat také, fantazii se meze nekladou)
  • Mixér
  • Hrnec
iZdroj fotografie: Pixabay

Nejprve smíchejte želatinu s vodou a nechte ji vstřebat, aby pořádně nabobtnala. Mezitím si kefír rozšlehejte s cukrem, zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poté vezměte želatinu, vložte ji do hrnce a míchejte na mírném ohni. Po vychladnutí ji přidejte ke směsi z kefíru a důkladně rozmixujte. Teď už jen umyjte jahody, nakrájejte je na kousky, vmíchejte do vzniklé zmrzliny a nalijte ji do jakékoliv formy či krabičky. Nechte v mrazáku pár hodin a můžete podávat. Dobrou chuť!

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Zobrazit další články