Vlny veder a prosluněných dní se nekompromisně blíží a není nic lepšího, než si toto období zlepšit vyzkoušením nového receptu na domácí zmrzlinu.
Ingredience a postup
Teď už si ukážeme, jak si takovou lahodnou zmrzlinu připravit. Budete potřebovat:
- Jeden litr kefíru
- 200 ml zakysané smetany
- 20 gramů želatiny
- Čtvrtinu šálku vody
- Jeden šálek cukru
- Půl lžičky vanilkového cukru
- 150 gramů jahod (pokud máte raději například borůvky, bude s nimi tento recept fungovat také, fantazii se meze nekladou)
- Mixér
- Hrnec
Nejprve smíchejte želatinu s vodou a nechte ji vstřebat, aby pořádně nabobtnala. Mezitím si kefír rozšlehejte s cukrem, zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poté vezměte želatinu, vložte ji do hrnce a míchejte na mírném ohni. Po vychladnutí ji přidejte ke směsi z kefíru a důkladně rozmixujte. Teď už jen umyjte jahody, nakrájejte je na kousky, vmíchejte do vzniklé zmrzliny a nalijte ji do jakékoliv formy či krabičky. Nechte v mrazáku pár hodin a můžete podávat. Dobrou chuť!