Mléčný koláč můžete připravit během chvilky, pokud vás překvapí nečekaní hosté. Spojení mléka, tvarohu a vanilky je božské a každý si tento koláč zamiluje.
Můžete si ho pozměnit dle fantazie
Existuje několik různých variant na tento mléčný koláč. Patří mezi jihoafrické dezerty, které jsou velmi oblíbené. V této oblasti si do něj přidávají také skořici. Originální recept zahrnuje zvlášť recept na korpus a zvlášť na náplň. Na těsto budete potřebovat 2 lžíce cukru krystal, ¼ hrnku másla, bílek, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ hrnku mouky. Troubu si předehřejte a vymažte formu tukem. Smíchejte máslo s cukrem, přidejte bílek, prášek do pečiva a mouku. Mělo by vzniknout lepkavé těsto.
Nalijte do formy a přitlačte ke straně a ke dnu. Pečte 7-8 minut, nechte korpus zakrytý. Nechte 2-3 minuty vychladnout a odkryjte. Na náplň zahřejte 2 hrnky mléka, přidejte vanilkový extrakt a přiveďte k varu za občasného míchání. Z plamene odstavte a v samostatné misce ušlehejte vejce a přidejte mléčnou směs. Přidejte 3 lžíce mouky, ½ hrnku krystalu a ¼ lžičky mleté skořice. Nalijte náplň do korpusu a opět vložte do trouby, tentokrát na 25-30 minut. Nechte vychladnout v otevřené troubě asi půl hodiny, poté dejte do lednice.