Jahodový dortík v hrnku bez pečení připravený za 10 minut

Sladké koláče a dorty nemusí vždy projít troubou, aby chutnali dobře. Tato smetanová dobrota s jahodami je hotová za 10 minut, ani byste zapnuli troubu.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Možná jste již spatřili v cukrárnách malé sladké výtvory umístěné ve skle nebo jiné nádobě. Podobně by mohl vypadat i jeden dort, který se skládá především z másla, sušenek a jahod. Příprava je jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to! Pokud tedy dostanete chuť na sladké a najdete si 15 minut volného času, zkuste si udělat tento lahodný dort.

Potřebné suroviny a příprava

Na tuto dobrotu si musíte nachystat 100 g jahod, 100 g mletých sušenek, 100 g smetanového sýra, 50 g moučkového cukru, 40 g másla, 150 ml šlehačky a případně vanilku na dochucení. Jahody očistíte a nakrájíte na drobné kousky, následně je hodíte do misky a smícháte s jednou polévkovou lžící cukru tak, aby se v ovoci ztratil.

iZdroj fotografie: Unsplash
Několik celých jahod si můžete nechat na finální dozdobení jako třešničku na dortu.

Následně si připravíte mleté sušenky a smícháte je se vším rozpuštěným máslem. Šlehačku vyšleháte buď ručně nebo robotem, přidáte do ní trochu vanilky na dochucení, sýr a zbytek cukru a znovu prošleháte. Výsledné 3 produkty na sebe následně kladete na vrstvy do hrnků, skleniček či jiných nádob. S pořadím si můžete libovolně pohrát, aby výsledek lahodil i oku.

Tipy a triky od cukrářů

Jahody nakrájejte na drobné kousky, musíte při tom být však velmi opatrní, abyste je nerozmačkali. Se stejnou pečlivostí musíte postupovat při vmíchávání cukru, ovoce by nemělo pomačkat. Volba obsahu tuku ve šlehačce zůstává na vás, od ní se však bude odvíjet konzistence výsledné hmoty. Na ideální poměr všech surovin přijdete jen praxí.

iZdroj fotografie: Unsplash
Finální vzhled závisí jen na vaši představivosti. Úhledněji však bude dort vypadat ve skle.

Nejlepší pro výrobu sýrově smetanového krému je robotický ruční šlehač se dvěma metličkami. Tak jako tento přístroj nedokážete hmotu promíchat ručně, udělat to tak však klidně můžete. Na nanášení šlehačky můžete použít zdobičku nebo pytlík s dírkou, z něhož ji budete vymačkávat tam, kam potřebujete. Sušenkovou hmotu doporučujeme dát na dno, pro lepší nabírání lžičkou. To samotných sušenek můžete krom másla přimíchat i lžíci rumu, kvůli chuti a aromatu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Zobrazit další články