Běžné jablko nemusíte jíst jenom taj samotné. Existuje i recept na lahodný dezert, jehož základem je právě toto známé ovoce. Využijte letošní sklizeň k přípravě lahůdky.
Poté do nich vmícháme cukr a skořici. Hotové těsto vyndejte z trouby, nahoru přidejte jablka a nalijte zbývající polovinu těsta. Znovu dejte do trouby a tentokrát pečte asi 35 minut dozlatova. Necháme vychladnout a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Dalším obměnou mohou být smažená jablka
Jestli nemáte pečící troubu nebo máte raději smažená jídla, i pro vás je tu připravený recept s jablky. Na těsto, ve kterém budete jablka obalovat, potřebujete jen:
- 1 vejce
- 2 lžíce krupice
- 6-8 lžic hladké mouky
- ¾ hrnku mléka
Na obalení jablek vám stačí cukr moučka a mletá skořice, obojí podle chuti. Těstíčko vytvoříme tak, že smícháme hladkou mouku, krupicový cukr, vejce a mléko. Jablka můžete nechat se slupkou, kdo má rád, může si je oloupat. Nakrájíme ho na plátky a poté obalujeme v těstíčku. Osmažíme na předem rozpáleném tuku a poté obalíme v cukru se skořicí.
S jablky se dá různě čarovat. Můžete je použít třeba do sladkých muffinů, nebo udělat mřížkový koláč. Výborné jsou i makové řezy s jablky nebo klasický tažený závin.