Každý má rád lahodné sýrové nebo máslové croissanty, které se rozplývají na jazyku. Není těžké si ho upéct doma, abyste si mohly vychutnat opravdu čerstvý kousek pečiva ke snídani.
Můžete je naplnit džemem nebo oříškovým krémem
Těsto je na přípravu jednoduché, ale samotné není moc dobré, proto je dobré ho naplnit sladkým surovinami – čokoládovým nebo lískooříškovým krémem nebo marmeládou. Tento recept zvládne opravdu každý. Ze stejného těsta si můžete připravit i čokoládové rolky, které také běžně koupíte v pekařství. Těsto na croissanty si také můžete zamrazit, abyste byly připravení je jen dát do trouby.
Je ale nutné croissanty zamrazit hned po srolování, než těsto začne kynout. Po vytažení z mrazáku je nechte povolit při pokojové teplotě asi dvě hodiny. Pokud je chcete hned ráno upéct, vyndejte je už večer a nechte povolit v lednici. Ráno je nechce jen hodinu nakynout a můžete péct. Ten pravý francouzský kousek pečiva vzniká vrstvením těsta a másla, ale je to složitější proces a používají ho profesionální kuchaři. Pokud je budete připravovat častěji, příprava bude čím dál jednodušší.