Dokonalé a měkké perníčky podle receptu vyhlášené cukrářky

Perníčky jsou nejenom na navození vánoční atmosféry, ale jsou také k jídlu. Jak zajistit, aby byly skutečně dokonalé? Ideálně podle tohoto receptu.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Pomocí vykrajovátek dělejte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečících papírem. Na plech je dávejte tak, aby kolem sebe měly perníčky místo, protože pečením ještě nabudou. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Perníčky si můžete vykrojit podle vlastní fantazie 

Pečte v rozehřáté trouby na 180 stupňů asi 7-10 minut podle typu trouby. Jestli chcete perníčky použít jako ozdoby na vánoční stromek, udělejte pomocí brčka do tvaru ještě dírky.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vyndáme z plechu a necháme odpočívat

Musíte to udělat před pečením, po upečení už se dá perníček jen sníst. Nechte je po vytažení z trouby vychladnout a poté je ozdobte polevou, kterou si snadno uděláte z cukru a bílků nebo můžete použít také čokoládu.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zdobení perníčků je zábavou

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články