Pro splnění doporučeného denního příjmu zeleniny neváhejte sáhnout po kreativních receptech. Výborným příkladem je například chutná květáková pomazánka, se kterou okořeníte i jinak nudný sendvič.
V misce si dále smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí a pro dochucení přidejte česnek. Vše je potřeba důkladně promíchat a promísit dohromady, aby se chutě propojily. Na závěr přidejte trochu soli, pepře, vložte do ledničky a zhruba za půl hodiny můžete tento chutný pokrm podávat víceméně s libovolným pečivem podle chuti.
Proč je květák zdravý?
A proč si vlastně připravit zrovna tento recept? Odpověď spočívá nejenom ve výborné chuti, kterou si zamilujete, ale také v tom, že jde vlastně o zeleninu, kdy navíc přidáváte i několik jiných zdravých surovin. S touto pomazánkou tak doplníte důležité vitamíny, minerály a podobné prospěšné látky.
Díky poměrně neutrální chuti, kterou samotný květák má, dokážete s pomocí dochucovadel vytvořit téměř jakékoliv jídlo. A to je velká výhoda nejenom pro přípravu pomazánky, ale například také pyré či oblíbené květákové pizzy. Zkrátka až příště uvidíte v obchodě květák, nezapomeňte ho přidat do košíku a vyzkoušet tento recept.