Když se řekne cuketa, asi málokdo z nás si vybaví neodolatelně křupavé a lahodné jídlo. Pokud ale řekneme cuketové hranolky, sliny se sbíhají snad každému.
Suroviny a postup přípravy
Budete potřebovat:
- Dvě cukety
- Jedno vejce
- Čtvrt šálku mléka
- Polovinu šálku parmezánu
- Polovinu šálku strouhanky
- Polovinu šálku hladké mouky
- Sůl, pepř a jakékoliv další koření dle vašeho uvážení a chuti
- Misku
- Vidličku nebo metličku na míchání
- Plech
- Pečicí papír
Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech si vyložte papírem na pečení a dejte stranou. Cuketu si nakrájejte do tvaru libovolně velkých hranolek, neškrábejte slupku.
Do první misky vložte mouku, ve druhé promíchejte vidličkou či metličkou vejce s mlékem a ve třetí smíchejte strouhanku s kořením. Nyní cuketové hranolky klasicky obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a následně ve strouhance. Strouhanku na hranolky pořádně přitlačte, abyste se ujistili, že drží. Teď už jen vložte na plech a pečte cca 25 minut, dokud nebudou mít zlatavě hnědou barvu. Podávat můžete okamžitě, a to buď samostatně, nebo s dipem.