Chutný recept na smažené sýrové jednohubky. Jsou křupavé a sýr z nich nikdy nevyteče

Každý má rád sýrové pokrmy, které jsou křupavé a jemně se roztékají. Vyzkoušejte tak tento jednoduchý recept a překvapte svoji rodinu.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Tuto neuvěřitelnou sýrovou pochoutku si můžete uvařit za pouhých patnáct minut. Není na tom nic těžkého a zvládne to opravdu každý. Doporučujeme vám také uvařit nejméně trojnásobnou porci, protože vám natolik zachutná, že budete chtít okamžitě přidat další várku. Překvapte tak své blízké těmito sýrovými kuličkami, které okouzlí svojí křupavostí a v ústech se budou příjemně roztékat.  

Jednou za čas si dopřát smažené můžete 

K otázce, jestli není jídlo moc tučné a nezdravé – ano je. Ale každý má jednou za čas právo si dát něco dobrého. Samozřejmě nedoporučujeme jíst pokrmy jako je tento nebo jemu podobné na bázi denního dne, to by ta kila opravdu šla opačným směrem než si přejete. Avšak v případě, kdy poctivě jíte celý týden zdravé potraviny a hýbete se, tak si můžete v neděli vždy něco dobrého dopřát. Potěšíte tak nejen rodinu, ale i své chuťové buňky. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Božské sýrové kuličky

Recept, podle kterého se nyní budete řídit, by měl vystačit na nejméně čtyřiadvacet sýrových kuliček. Sýr použijte takový, který máte nejradši, ale v našem případě by to měl být Eidam. Mouku také dle vašeho uvážení, ale nejrozumnějším a nejekonomičtějším řešením je přeci vždy polohrubá. Určitě si s ní vystačíte a správná žena ji má vždy v kuchyni po ruce.  

Ingredience:

  • Sýr – 270 g
  • Mouka – 3 lžíce
  • Prášek do pečiva – 10 g
  • Vaječný bílek – 2 kusy
  • Strouhanka
  • Olej na smažení
iZdroj fotografie: Depositphotos

Postup:

  • Nejprve oddělte vaječné bílky od žloutků a vyšlehejte do sněhové konzistence.
  • Potom do vyšlehaných bílků pomalu přidejte prášek do pečiva a tři lžíce mouky, směs následně pořádně promíchejte.
  • Nyní přichází řada na lahodný a vámi zvolený sýr. Celých 270 gramů nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte do směsi. 
  • Nastrouhaný sýr smíchejte se bílkovým sněhem a moukou, výsledkem by měla být lepkavá sýrová hmota. Z té pak udělejte počet kuliček dle vašich požadavků, můžete je dělat menší nebo větší, záleží pouze na vás
  • Následně kuličky posypte je strouhankou tak, aby byly celé pokryté a nikde nebyl otvor, jímž by hmota mohla při smažení vytéct.  
  • Nyní na pánvi zahřejte olej a sýrové kuličky nechejte smažit 30-40 sekund ze všech stran, dokud nechytí zlatavou barvu.  
  • A můžeme podávat! Kuličky podávejte dokud jsou horké, jejich kůrka bude krásně křupavá a náplň se bude roztékat. Jistě si pochutná celá rodina, dobrou chuť! 
Diskuze Vstoupit do diskuze
119 lidí právě čte
Zobrazit další články