Bramborová kaše je jedna z nejjednodušších příloh vůbec. Je to taková klasika, kterou se nepohrdá, ale co si ji pro příště připravit trochu originálně?
Fantazii se meze nekladou
Předehřejte si troubu na 180°C. Začněte nandávat do zapékací mísy. Nejprve jde na řadu polovina kaše, kterou rovnoměrně posypejte slaninou. Přidejte polovinu nastrouhaného sýru, překryjte zbytkem kaše a vše završte zbytkem čedaru. Vložte do trouby a nechte péct cca 15-30 minut, pokrm by měl mít krásnou zlatohnědou barvu. Jakmile bude hotovo, kaši vytáhněte, posypte pažitkou či jarní cibulkou (nebo obojím) a můžete podávat.
Pokud si chcete tento recept něčím zpestřit, můžete přidat i další suroviny dle chuti. Zkusit můžete například tymián, rozmarýn, petržel, mozzarellu nebo syrové vejce, které kaši obohatí. Pokud budete mít z pokrmu nějaké zbytky (což je velice nepravděpodobné), nechte je vychladnout, uložte do vzduchotěsné krabičky a následně do lednice, kde vydrží cca 4 dny. Můžete je i zamrazit až na 10 měsíců. Dobrou chuť!