Banány už dávno nejsou nedostupným ovocem. K sehnání jsou téměř kdekoliv a kromě konzumace za syrova je lze využít i k tomuto velmi chutnému dezertu.
Směs poté rozdělte na dvě části. Polovinu nalijte do pekáčku a navrch rozdělte banány po celé ploše.
Na ně nalijte zbývající pudinkovou směs. Navrch můžete přidat krém a celý pekáč poté dejte do lednice na několik hodin vychladnout. Poté již stačí nakrájet a je hotovo.
Banány patří mezi nejvíce konzumované ovoce u nás
Banány už nejsou tak exotické, jako bývaly dříve. Dají se zakoupit v jakémkoliv obchodě a můžete z nich vytvořit spoustu jídel. Jednoduché na přípravu jsou banánové lívance, na které potřebujete pouze banány a vajíčka. Na rozpálenou pánev poté lijeme tuto směs a smažíme dozlatova. Na hotové lívance můžete nalít javorový sirup nebo si ho ozdobit čerstvým ovocem.
Dalším receptem jsou banánové muffiny. Také na ně nebudete potřebovat mnoho surovin. Stačí tři zralé banány, 1,5 hrnku hladké mouky, ¾ hrnku krupicového cukru, vejce, 1/3 kostky másla, polovinu kypřícího prášku, lžíci jedlé sody a špetku soli. Nejdříve si předehřejte troubu, všechny suroviny pořádně rozmixujte, formičky na muffiny naplňte asi do dvou třetin, vložte do trouby a pečte asi 25 minut podle typu vaší trouby.