Alpský řízek v bramboráku aneb bramborovém kožíšku. Poctivý horský recept k nezaplacení

Nevíte, co v neděli připravit rodině k obědu? Zde je tip na jídlo, které může být pro někoho lehce neobvyklé a možné by vás ani nenapadlo si jej připravit.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Samotný postup přípravy oběda

Nejprve oloupete a nastrouháte připravené brambory, které necháte následně 25 minut odstát, aby z nich vytekla všechna voda. Během této doby si vytáhnete maso z lednice a obalíte jej v mouce. Následně z brambor vymačkáte a vylejete zbývající vodu, přidáte vejce, mačkaný česnek a 2 lžíce mouky. Všechno důkladně promíchejte.

iZdroj fotografie: Pixabay
Kotlety v bramboráku smažte až když je olej na pánvi rozpálený.

Kotlety obalené v mouce následně zabalíte do vzniklé bramborové hmoty. Pokud již máte rozpálený olej na pánvi, můžete do něj klást kotlety a smažit je do zlatova. Výsledný pokrm můžete ještě ozdobit strouhaným sýrem. Pokud by však členům vaši domácnosti takto připravované kotlety zachutnaly, tak vám nebude stačit připravit pro každého jen jednu.

Zdroj: Mercy Chefs

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Zobrazit další články