Dochází Vám již inspirace během vaření a rádi byste vyzkoušeli něco nového?
Přeneste asijskou kuchyni do Vaší domácnosti a vychutnejte si pokrmy plné výrazné chuti a vůní. A co Vám doma z asijských surovin rozhodně nesmí chybět a na jaký pokrm se vrhnout jako první?
V asijských pokrmech nesmí chybět chilli, kurkuma nebo asijské omáčky
Pokud pravidelně vaříte klasickou českou kuchyni, rozhodně Vám u plotny nechybí kmín, pepř nebo sladká paprika. V Asii se do pokrmů hojně používá kurkuma, chilli pasta, římský kmín nebo zázvor. Velkou roli hrají také asijské omáčky, které slouží jako dochucovadlo pro většinu asijských receptů. Nejčastěji se využívá sójová omáčka a ústřicová omáčka. Sójovou omáčku většina doma z nás jistě nalezne, ale jak je to s omáčkou ústřicovou?
Sladko- slaná chuť ústřicové omáčky Vás okouzlí
Jak již název napovídá, ústřicová omáčka se tradičně vyrábí vařením ústřic, které se následně rozpustí v hustou hnědou omáčku.Její chuť je sladko-slaná a dá se přirovnat ke kombinaci chuti sojové omáčky a barbecue omáčky. Hojně se používá pro ochucení masa, dušené či smažené zeleniny, ryb nebo mořských plodů. Díky své sametové struktuře se můžete těšit na to, že výsledný pokrm bude mít krásný lesklý vzhled. Ústřicovou omáčku rozhodně neseženete v každé kamenné prodejně. Zavítejte na stránky společnosti F.W.Tandoori s.r.o. a vyberte si ze široké škály asijských koření.
Lahodné asijské nudle potěší vegetariány i milovníky masa
Asijské pokrmy jsou velmi rychlé a snadné na přípravu a nemusíte se proto žádného receptu bát. Pokud chcete začít s něčím tradičním a osvědčeným, rozhodně zvolte asijské nudle! Připravit si je můžete s kuřecím masem, zeleninou nebo krevetami a potěší proto vegetariány i masožravce. Ke správnému dochucení nezapomeňte na ústřicovou omáčku, která Vám otevřená v lednici vydrží až 6 měsíců!